2018-08-22
20、21日の午後は、昔あそびとクッキングを行いました。
昔あそびでは、けん玉やコマ回し、ダルマ落としをして楽しみました。
クッキングのスイートポテト作りでは、さつまいもがなめらかになるまで一生懸命つぶしていました。
2018-08-17
今週の午後のプログラムでは、そろばん教室とクッキング教室がありました。
そろばんでは、1年2年3・4年の3クラスに分かれ、学年ごとに合わせた内容を教わりました。
クッキングでは、白玉フルーツポンチを作りました。上の学年の子が下の学年の子に教えるなど、協力しながら作っていました。
2018-08-10
昼食と午後のプログラムの様子です。
習字ではお手本をよく見て、真剣な表情で取り組んでいました。
できあがった作品に、みんな笑顔いっぱいです。
2018-08-10
サマークラブ3週目。
午前の学習では、集中して課題に取り組む子ども達の姿が、各教室で見られます。
中休み、昼休みは体育館で元気いっぱいに遊び、午後のプログラムでは、習字・折り紙・リリアン作りなど、今週も楽しく活動していました。
2018-08-06
Today was our last full day in Australia before we go home to Japan. We had breakfast again in the Tangalooma Resort restaurant. Then we spent the whole morning at the beach playing in the water and the sand. The water was pretty cold, but we still had fun. Next we ate lunch and then headed back to Brisbane on the ferry. Once we got back to Brisbane, we rode a bus to a souvenir shop and bought presents for our family and friends. Last we checked in to our hotel and ate dinner at the hotel restaurant. Tomorrow, we will get up bright and early to head back home to Japan. We had fun in Australia and we will never forget it!
しょうわだより